people, girls, women-2557399.jpg

Top 5 tendințe 2023 în design interior pentru casa ta

  • Updated
  • Posted in Design
  • 3 mins read

Un an nou înseamnă pentru majoritatea oamenilor schimbări și planuri noi: pe plan personal, profesional sau în amenajare. Casa ta poate, de asemenea, deveni mai plăcută vizual și mai confortabilă în noul an. 

Dacă ai în plan să redecorezi, uite câteva tendințe în design interior care vor domina anul 2023. De la culori aprinse la mobilier vintage și forme sinuoase, tendințele de anul acesta sunt ușor de integrat în amenajare.

Anul acesta, culorile îndrăznețe sunt în topul tendințelor de design interior. Culorile aprinse pot fi integrate cu succes în mai multe tipuri de amenajări, chiar și în cele minimaliste. Dacă locuința ta nu este eclectică și nu-ți dorești un exces de culoare, folosește accente. Un fotoliu, o lampă sau un obiect decorativ într-o nuanță îndrăzneață este de ajuns.


Tendința colorată se reflectă și în alegerea Pantone pentru culoarea anului 2023, 18-1750 Viva Magenta. „Viva Magenta e curajoasă și neînfricată, o culoare pulsatorie a cărei exuberanță promovează o celebrare veselă și optimistă. O nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională”, spun cei de la Pantone. Alege pentru 2023 măcar un obiect în această nuanță.

2. Pereții de accent

O altă tendință care se menține în 2023 este reprezentată de peretele de accent. Poți obține ușor un perete de accent dacă vopsești unul dintre pereți într-o altă nuanță decât cea dominantă în amenajare. Dar un perete de accent arată și mai deosebit dacă adaugi texturi, precum lemnul sau dacă îl decorezi. 

Acum câțiva ani nu ne-am fi gândit că mobila și decorațiunile din casa bunicii vor fi din nou la modă. Mobilierul și decorațiunile vintage sunt în topul de anul acesta nu doar din punct de vedere vizual, ci și etic. Recondiționarea mobilierului reprezintă un element important din traiul sustenabil și în anumite situații este chiar mai accesibil financiar. 

3. Tendințe 2023 în design interior: Mobilier și decorațiuni vintage

Așa că, nu arunca mobilierul vechi, ci încearcă să-i dai o nouă față și să-l integrezi în amenajare. Dacă nu ai timp să te dedici unui proiect de upcycling, apelează la un specialist în recondiționări. 

4. Tendințe 2023: Accente aurii

Luxul și opulența nu mai fac parte din tendințele în design interior în 2023, dar se păstrează auriul ca accent. Alege finisaje sau mobilier și decorațiuni aurii ca să aduci o notă de celebrare și sofisticare în amenajare. În plus, auriul are avantajul și că reflectă lumină și încălzește vizual spațiul. 

5. Curbe și arcade

Mobilierul cu finisaje curbate și arcadele au revenit la modă anul trecut și se mențin în top tendințe 2023. Curbele crează dimensiune și fac spațiul mai primitor. Adaugă curbe moderniste în amenajare cu uși arcuite, scări interioare curbate și mobilier cu formă rotunjită. De asemenea, poți vopsi o arcadă pe un perete de accent dacă nu ai în plan o reamenajare mai intensă. Astfel bifezi chiar două tendințe cu minim de efort. 

#image_title