Arhitect Emilian Calotă
Emilian Calotă este arhitect calificat cu drept de semnătură și manager de proiect. De aproape un deceniu, Emilian livrează proiecte excepționale la nivel național. Reputația și experiența profesională au crescut o dată cu dezvoltarea proiectelor arhitecturale complexe, implementând un design modern, sustenabil și funcții ergonomice, în special în faza de concept, oferind astfel, o perspectivă unică și eficientă fiecărui client. Posedă abilități și calități care îl fac un arhitect de top, este capabil să prevadă rezultatele finale ale unui proiect și să identifice eventualele probleme care pot apărea pe parcurs. Pasionat de arhitectură, lucrează la un standard înalt, și se asigura că toate obiectivele și nevoile clientului sunt îndeplinite.
Din dorința de a proiecta și crea clădiri durabile, de înaltă calitate, care să aducă beneficii sociale și civice comunității și orașului, a fondat CEC Architecture, o firmă de arhitectură care pune accent pe structura clădirii, considerente ale amplasamentului, utilizarea energiilor regenerabile, verzi și tehnologii ecologice.
Pasionat de comunicare, Emilian participă frecvent la diferite seminarii, colocvii și cursuri în materia comunicării. Este totodată și un manager responsabil și un membru al echipei pe care te poți baza. Recunoscut pentru profesionalism și seriozitate, Emilian Calotă are o bună cunoaștere a legislației naționale în raport cu legislația europeană.
Experiență profesională
Și-a început stagiul de arhitect (Stagiar – BIA) în cadrul unui birou individual de arhitectură din București, unde a fost responsabil cu realizarea proiectelor la nivel de documentație tehnică, de autorizare de construire, urmărirea și coordonarea execuției construcțiilor și realizarea de detalii tehnice corelate cu execuția.
Ulterior a devenit director general în cadrul companiei CEC Solutions fiind responsabil cu coordonarea proiectelor de arhitectură, iar în prezent este arhitect în cadrul biroului de arhitectură și design interior, CEC Architecture, fiind responsabil cu coordonarea proiectelor de arhitectură, realizarea și aplicarea procedurilor de lucru din cadrul companiei. Domnul arhitect Emilian Calotă este:
Fondator și CEO
- CEC Architecture SRL
- CEC Solutions SRL
- CEC Design Construct SRL
Cofondator
- CEC Dental Clinic SRL
Lucrări realizate
În calitate de arhitect șef și arhitect cu drept de semnătură, Emilian Calotă a realizat următoarele proiecte publice și private:
- Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții – Reabilitare, modernizare, dotare și extindere bazin de înot- Municipiul Drobeta Turnu Severin, faza PAC, PTh-DE.
- Reabilitare și dotare stadion, Oraș Strehaia, jud. Mehedinti, faza DALI.
- Reabilitare și modernizare Spital Orășenesc Vînju Mare faza DALI.
- Reabilitare și modernizare Spital Orășenesc Vînju Mare fazele DTAC, DTOE, AVIZE, PTH, DE.
- Proiectarea Secției de Îngrijiri Paleative din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației, fazele SF și PAC.
- Proiectare faza D.T.A.C. – Lucrări de modernizare, reconfigurare interioară, extindere, remodelare fațade și consolidare structură metalică, păstrând regimul de înălțime, Piața Delfinului, București.
Proiecte civice
Proiectele publice și private nu sunt singurele sectoare de interes pentru arhitectul Emilian Calota. Emilian are un interes deosebit și pentru implicarea civica în domeniul arhitecturii. În timpul facultății a fondat Asociația Studenților Arhitecți din cadrul Universității Spiru Haret. În prezent este membru fondator și președinte al Asociației Arhitecților și Proiectanților din România.
Educație și formare profesională
A absolvit Facultatea de Arhitectura și Urbanism din cadrul Universității Spiru Haret, iar in prezent studiază cursul de Expert Amenajarea Teritoriului și Dezvoltării Regionale in cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.
După absolvirea facultății a urmat diverse cursuri de formare profesională în domenii precum: project management, diplomație și protocol, prevenire și combatere a corupției.