Bucătăria open space a devenit, în ultimii ani, un deziderat pentru oricine. Ideea de bucătărie open space nu este una nouă, iar în cazul caselor moderne și care beneficiază de un spatiu considerabil, ele au un rol principal în personalitatea locuințelor. O asemenea bucătărie este mai prietenoasă, fluidizează mai mul spatiu, având un raport estetic-funcțional optim.
De ce preferă oamenii să aleagă bucătării open space în locul celor separate de living? Dincolo de preferințele estetice personale, există mai multe avantaje atunci când bucătăria și living-ul sunt la comun. Iată patru dintre ele, pe care le recomandăm să le iei în calcul dacă-ți amenajezi locuința. Menționăm că aceste avantaje se aplică atât la apartamente, cât și la case.
1. Deschide spațiul / Extinde vizual spațiul
Cel mai mare avantaj al bucătăriilor open space este că o astfel de amenajare are un aspect vizual placut. Când nu ai pereți între bucătărie și living ambele camere se contopesc într-una singură. Astfel spațiul va fi mai aerisit și mai mare. Este cu atât mai util pentru apartamentele sau casele care nu beneficiaza de un spațiu generos.
2. Acces facil către living
În amenajările cu bucătării open space accesul către living este rapid și facil. Astfel devine un spațiu multifuncțional. Și dacă vrei să optezi pentru o delimitare modernă între living și bucătărie, adaugă pereți din sticlă între spații. Îmbini astfel și deschiderea vizuală a spațiului și delimitarea fizică dintre zona unde gătești și cea unde iei masa.
3. Versatilitate în bucătării open space
Accentul în design interior la momentul actual este pe versatilitatea spațiilor de locuit. Cu cât poți face mai multe activități într-un spațiu, cu atât mai bine. Se creează un fel de flow, care permite celor care locuiesc în acel spațiu să treacă cu lejeritate de la o activitate la alta. După perioada de pandemie cu toții am învățat să apreciem mai mult libertatea de mișcare în spațiul în care locuim. O bucătărie open space care se unește cu living-ul și dining-ul este ideală pentru fluidizarea spațiului.
4. Spațiu primitor pentru socializare / Faciliteaza interactiunea
Continuând ideea de versatilitate, nu trebuie să uităm cât de importanta este zona de zi pentru socializare. Acolo au loc revederile și cinele cu prietenii și familia. De multe ori, la petrecerile organizate acasă, oamenii ajung să se împartă între bucătărie și living. Atunci când spațiul este comun, socializarea se petrece în același plan.
Fie că-ți dorești mai mult spațiu, fie că apreciezi versatilitatea unei zone multifuncționale din locuință, optează pentru bucătării open space în locul celor tradiționale. Gândește-te ce-ți dorești de la locuința ta și cere ajutorul unui arhitect pentru a te ajuta să amenajezi spațiul.