Ce face un project manager în lucrările arhitecturale? Dacă ar fi să răspundem foarte pe scurt la această întrebare, răspunsul ar fi simplu. Un project manager te scutește de bătăile de cap în orice proces arhitectural.
Într-un proiect arhitectural, fie că vorbim de o locuință personală sau studii de arhitectură, este important să faci alegerile corecte. Iar cea mai importantă dintre ele o reprezintă alegerea persoanelor cu care vei lucra. Uite cum te poate ajuta un project manager în cazul acesta și de ce să apelezi la o firmă de arhitectură care oferă și servicii de project management.
1. Identificarea și aplicarea necesităților
Tu ai ideea proiectului, probabil că ți-ai făcut deja o schiță, cel puțin la nivel mental. Ca să-ți transpui în realitatea ideea, un project manager te va ajuta să identifici tot ce ai nevoie. Printr-o descriere cât mai detaliată a planurilor și nevoilor tale pentru proiect, acesta se va asigura că-ți va duce la împlinire viziunea. Astfel, proiectul tău va fi realizat cât mai fidel cu viziunea ta.
2. Respectarea deadline-urilor
Atunci când te înhami la un proiect arhitectural, te supui și la o mulțime de factori stresanți. Unul dintre acești factori îl reprezintă respectarea deadline-uri. Cum te asiguri că echipa muncește eficient și termină lucrările la timp? Delegi această sarcină project managerului. Acesta va conduce echipa și se va ocupa de gestionarea timpului de muncă ca proiectul să fie gata la timp.
3. Încadrarea în buget
Întotdeauna când începem un proiect arhitectural avem un buget în care vrem să ne încadrăm. Din păcate, de multe ori acesta este depășit, sau ajungem să facem sacrificii pentru a ne încadra. O echipă îți estimează un cost, pe parcurs realizează că estimarea nu a fost bine făcută și că apar alte costuri suplimentare.
Când începi procesul cu un project manager, acesta va face împreună cu tine și cu specialiștii o estimare cât mai corectă a costurilor. Îți va crea apoi un plan personalizat în bugetul pe care îl ai, cu toate costurile detaliate de la bun început. Astfel, proiectul se va încadra în suma de bani pe care o ai disponibilă.
4. Coordonarea echipelor de muncitori
Un mare atu al colaborării cu un project manager este că nu mai trebuie ca tu să te ocupi de coordonarea echipei de muncitori. Toată comunicarea și rezolvarea potențialelor probleme care pot apărea vor fi gestionate de project manager. Totul în așa fel încât proiectul să iasă așa cum ți-ai dorit și la timp.
5. Rezolvarea problemelor
Un project manager are în primul rând excelente abilități de problem solving. Într-un proiect arhitectural, problemele vor apărea indiferent cât este de solid planul. Rezolvarea lor face parte din proces, iar un project manager va găsi mereu cele mai utile și rapide soluții. Având o vastă experiență profesională, va știi cum să abordeze fiecare provocare.
Serviciile de project management în arhitectură sunt pentru un proiect acel plus care face trecerea de la un produs bine făcut la unul de excelență. Fă pasul cu încredere și găsește project managerul potrivit pentru nevoile tale.