casa cu geamuri mari

De ce să-ți faci o casă cu geamuri mari?

  • Updated
  • Posted in Design
  • 3 mins read

Dacă ai în plan să-ți construiești o locuință, optează pentru o casă cu geamuri mari. Casele cu geamuri mari nu mai sunt demult prezente doar în filmele de la Hollywood. 

În ultimii ani, specialiștii în design interior și arhitectură recomandă des locuințele cu geamuri din tavan până în podea. Iată care sunt beneficiile de care ai putea avea parte dacă-ți construiești o casă cu geamuri mari. 

1. Într-o casă cu geamuri mari intră mai multă lumină

Lumina naturală este unul dintre cei mai importanți factori pentru sănătatea noastră fizică și psihică. Lumina soarelui ajută corpul uman să sintetizeze Vitamina D, care e importantă pentru sistemul imunitar, oase și sănătatea mintală. Când ai o casă cu geamuri mari, acestea permit intrarea luminii naturale în cantități mult mai considerabile. 

În casele în care intră mai multă lumină naturală, iluminatul artificial este folosit abia la finalul zilei. Acest lucru duce la scăderea consumului de electricitate, ideal pentru persoanele care vor să adopte un stil de viață sustenabil. 

2. O casă cu geamuri mari pare mai spațioasă

Geamurile din tavan până în podea sunt excelente dacă vrei să pară mult mai spațioasă casa. Fiecare cameră cu geamuri mari pare că se extinde în exterior și perspectiva este astfel mărită. În plus, prin faptul că intră mai multă lumină, spațiile par mai aerisite și mai plăcute estetic. 

Având în vedere că geamurile mari te conectează cu natura din exterior, se creează o continuitate între spații. Pentru un efect și mai potențat, recomandăm un întreg perete realizat din geam. 

3. Geamurile mari pot ajuta la reglarea temperaturii din interior

Geamurile mari te pot ajuta la reglarea temperaturii în interiorul locuinței. Pentru asta, arhitectul care-ți va proiecta casa o va face într-un mod strategic. Ferestrele mari pozitionate în funcție de punctele cardinale și mișcările soarelui distribuie lumina solară eficient. 

Dacă dorești o casă mai caldă natural, ferestrele mari pot fi poziționate pe partea de Sud și Est. Pe când, dacă îți dorești o casă mai răcoroasă, acestea pot fi poziționate pe Nord și Vest. Pentru a jongla cu această distribuție a luminii și căldurii te poți ajuta de draperii și jaluzele, în funcție de necesități. 

4. Crește valoarea locuinței

Locuințele luminoase, cu geamuri mari și aerisite sunt mult mai atrăgătoare și sunt la mare căutare. Dacă vrei un spațiu care să aibă o valoare mai mare pe piața imobiliară, atunci optează pentru o casă cu geamuri mari. Chiar dacă nu o construiești ca să o vinzi ulterior, este înțelept economic. 

Fie că-ți dorești o casă atrăgătoare ca design interior, fie una care să-ți aducă cât mai mult confort, geamurile mari sunt un must-have. Planifică împreună cu arhitecții aleși cum vrei să arate casa ta ideală, în așa fel încât să poziționezi geamurile eficient. Modul cum este distribuită lumina naturală în interior va face o mare diferență atât în estetica locuinței, cât și pentru tine.