Cum alegi o firma de arhitectura

Cum alegi o firmă de arhitectură bună

Când alegi o firmă de arhitectură trebuie să te asiguri că faci cea mai bună alegere pentru proiectul tău. Ca planurile tale să devină realitate și să fie conforme cu viziunea ta, ai nevoie de o echipă dedicată. Este important să te simți confortabil cu echipa aleasă pe tot parcursul proiectului. Uite câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi o firmă de arhitectură bună pentru proiectul tău. 

1. Începe căutările pentru firma de arhitectură

Vorbește cu prietenii și colegii, poveste-le despre planul tău și cere-le recomandări. Chiar dacă nu au lucrat ei înșiși cu o firmă de arhitectură pot întreba la rândul lor cunoștințele. Vei primi astfel câteva recomandări pe care să le treci pe listă. În paralel, caută și tu pe internet firme de arhitectură și analizează-le website-urile. 

Selectează firmele care ți se par cele mai potrivite cu proiectul pe care-l ai în plan și contactează-le. 

2. Stabilește întâlniri și cunoaște arhitecții 

Al doilea pas este să stabilești întâlniri cu firmele recomandate și selectate. Consideră-le interviurile prin care vei putea stabili care sunt cele mai potrivite pentru tine. Îți recomandăm chiar să-i vizitezi la birou pentru a vedea atmosfera și spațiul în care se desfășoară o parte a muncii lor. Îți dorești o echipă creativă șl perseverentă în care membrii lucrează bine împreună. Iar lucrurile astea se pot vedea când îi vizitezi la sediu. 

Acum este și momentul ideal de a întreba cine se va ocupa de proiectul tău dacă decideți să colaborați. Este important să cunoști persoanele cu care vei lucra și să le pui orice întrebări și nelămuriri poți avea.

3. Referințe și portofoliu

Înainte să semnezi contractul, cere referințe care au mai colaborat cu firma de arhitectură. O firmă de arhitectură bună nu va avea nicio problemă să te pună în legătură cu clienții anteriori.  

Dacă ai posibilitatea, poți cere să mergi împreună cu un arhitect pe teren la un proiect la care lucrează deja. Te va ajuta să-ți faci o idee mai clară despre stilul de lucru și să discuți mai multe detalii cu acesta. Nu uita să ceri și un portofoliu cu lucrările realizate anterior.

4. Alege firma potrivită pentru proiectul tău

Nu orice arhitect și nu orice firmă de arhitectură se vor potrivi cu proiectul tău. Vrei să-ți construiești o casă? Ai în plan un spațiu de birouri sau un proiect de urbanism? Sau ai nevoie de design interior pentru renovarea locuinței? Alege o firmă de arhitectură cu experiență în tipul de proiect de care ai nevoie. 

5. Costuri și detalii transparente

Un alt lucru important de care trebuie să ții cont este transparența de care dă dovadă firma de arhitectură. O alegere bună implică costuri transparente și detaliate de la bun început. Știi că ai ales bine atunci când primești răspunsurile la toate întrebările. De la costuri la detalii legate de realizarea proiectului tău, totul trebuie să fie cât mai transparent și mai bine organizat. 

Dacă urmezi aceste sfaturi vei găsi o firmă de arhitectură bună care să te ajute să-ți duci la împlinire proiectul.