amenajare baie

CEC Architecture îți prezintă 4 idei ingenioase de amenajare pentru băi moderne

  • Updated
  • Posted in Design
  • 3 mins read

O mare parte din oamenii care-și cumpără locuințe sau și le renovează își doresc băi moderne amenajate după ultimele tendințe. De multe ori, casa arată bine, dar baia parcă este lipsită de personalitate. Iar asta nu trebuie să fie așa, fiindcă baia este locul în care ne ocupăm de îngrijirea corpului și în care ne relaxăm. Prin urmare, baia trebuie să arate bine și să fie practică. 

Noi îți oferim patru idei de amenajare pentru băi moderne, care vor satisface și cele mai exigente gusturi. 

1. Geam mare pentru mai multă lumină

Dacă spațiul îți permite, renunță la ideea de geam mic pentru baie. Un geam din tavan până în perete, ajutat de niște jaluzele sau grilaj o să facă minuni pentru lumina din baie. Ideea poate fi aplicată și pentru băi mici și cochete, fiindcă mai multă lumină naturală va deschide vizual spațiul. Este, de asemenea, mai eficient când aerisești să ai un geam mare în baie. Astfel minimizezi și riscul de apariție a mucegaiului sau a igrasiei pe termen lung. 

2. Oglindă rotundă pentru băi mici și cochete

Și dacă tot vorbim de băi moderne, dar mici, uite o idee care va da impresia de mai mult spațiu. În locul unei oglinzi clasice, folosește una rotundă și de dimensiune mai mare. În plus, este în ton cu tendințele de anul acesta în materie de design interior. Suprafețele curbate și rotunde sunt la mare căutare printre iubitorii de interioare frumos amenajate. 

3. Spații de depozitare built-in pentru băi moderne

În ultimii ani am început cu toții să apreciem din ce în ce mai mult spațiile de depozitare inteligente. Spațiile de depozitare built-in se potrivesc de minune în peretele faianțat din baie. Nu ocupă spațiul de pe podea, nu necesită montare de dispozitive și satisface și estetica minimalistă.  

4. Spoturi cu LED și lumină ambientală

Îți sugerăm să dai o șansă spoturilor cu LED și a luminii ambientale în baie în locul corpurilor clasice de iluminat. Pe lângă faptul că LED-ul este o opțiune sustenabilă și ecologică, poți folosi astfel de lumini într-o mulțime de moduri. 

Poți crea lumină ambientală în spațiile de depozitare built-in și în jurul oglinzii. Astfel vei avea o lumină difuză auxiliară în spațiile utile din baie. Completează apoi cu spot-uri cu LED în tavan pentru o lumină mai intensă. 

Fie că-ți renovezi casa, fie că-ți construiești una de la zero, fă alegeri inteligente de la bun început în privința amenajării. Și nu acorda mai puțină atenție băii, fiindcă împreună cu restul casei dictează personalitatea locuinței.